Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. κοχύλια, πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό με τρύπα
4 κύβοι μυρωδικών
4 κουταλιές ελαιόλαδο υπερπαρθένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το λευκό μέρος)
½ κουταλάκι ιταλικό μίγμα λαχανικών
250 γρ. τυρί ρικότα
250 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά 20%
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
αλάτι
2 κουταλιές ψημένο αμύγδαλο χοντροκομμένο συν επί πλέον για το σερβίρισμα
4 κύβοι μυρωδικών
4 κουταλιές ελαιόλαδο υπερπαρθένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το λευκό μέρος)
½ κουταλάκι ιταλικό μίγμα λαχανικών
250 γρ. τυρί ρικότα
250 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά 20%
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
αλάτι
2 κουταλιές ψημένο αμύγδαλο χοντροκομμένο συν επί πλέον για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό σε μπόλικο αλατισμένο νερό (ή με τους 4 κύβους) και το στραγγίζουμε κρατώντας ½ φλιτζ. από το νερό του.2. Σε μια κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μαζί με το ιταλικό μίγμα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Μόλις γίνει ρίχνουμε τη ρικότα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αμέσως μετά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας. Αν η σάλτσα δεν είναι αρκετά υγρή, ρίχνουμε νερό από το ζυμαρικό, 3-4 κουταλιές ή όσο χρειάζεται.
3. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και ρίχνουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό, το ρίχνουμε στο μπολ γυρίζοντάς το καλά και σερβίρουμε αμέσως.