Υλικά (2 μερίδες)
200 γρ. κολοκύθια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη ή και περισσότερο
100 γρ. τυρί ρικότα
200 γρ. ζυμαρικό (μακαρονάκι, κοχύλι, πένες κλπ.)
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
100 γρ. τυρί ρικότα
200 γρ. ζυμαρικό (μακαρονάκι, κοχύλι, πένες κλπ.)
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό σε μια κατσαρόλα με λίγες σταγόνες λάδι.2. Λιώνουμε τη ρικότα με λίγο από το νερό του ζυμαρικού. Βάζουμε αλατοπίπερο.
3. Μόλις στραγγίξουμε το ζυμαρικό, βάζουμε τα κολοκύθια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να ζεσταθούν. Μετά προσθέτουμε την κρεμούλα της ρικότας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε παρμεζάνα.