Κοχύλια του ναύτη 2 ψήφοι

Από ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
Κοχύλια του ναύτη
 
 

Υλικά (4)

500 γρ. ζυμαρικό κοχύλια
φύλλα βασιλικού, δάφνης και δεντρολίβανου κατά τη γεύση
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 πέστροφα καπνιστή κομμένη σε κυβάκια
1 βαζάκι μύδια
1 βαζάκι γαριδούλες (ή ανάλογη ποσότητα φρέσκες καθαρισμένες)
1 πρέζα μαντζουράνα
λίγο κρεμμυδάκι φρέσκο
120 ml κρέμα γάλακτος
Για τη σάλτσα:
120 ml κρέμα γάλακτος
1 κρόκος αυγού
1/2 φλιτζ. σαμπάνια

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τη δάφνη, το δεντρολίβανο και τον βασιλικό. Προσθέτουμε την πέστροφα, τις γαρίδες και τα μύδια και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Τέλος προσθέτουμε την μαντζουράνα και το κρεμμυδάκι και τα κουνάμε όλα μαζί στο τηγάνι.
Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα με τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη σαμπάνια και τη ζεσταίνουμε καλά, προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τη κρέμα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα πάνω στο ζυμαρικό.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες