Υλικά (4 μερίδες)
1/4 φλιτζ ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
150 γρ καπνιστός σολομός κομμένος
1 φλιτζ παχιά κρέμα
3 κουταλιές κάπαρη, στραγγισμένη
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι κατά τη γεύση
500 γρ κοχύλια ή πεταλούδες βρασμένα και στραγγισμένα και ανακατεμένα με λάδι
τυρί παρμεζάνα φρεσκοαλεσμένο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ανακατεύουμε με λίγο λάδι και το βάζουμε στην άκρη. Διατηρούμε περίπου 1/4 φλιτζ από το νερό τους.2. Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει, χωρίς να μαυρίσει. Προσθέτουμε το σολομό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι ο σολομός μόλις να ασπρίσει, για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε τη κρέμα και προσθέτουμε την κάπαρη. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και ανακατεύουμε, ώστε να καλυφθεί καλά από τη σάλτσα. Αν σάλτσα δεν φαίνεται αρκετή, την αραιώνουμε με το νερό από το ζυμαρικό, που φυλάξαμε. Μπορούμε να σερβίρουμε με τυρί παρμεζάνα, αν μας αρέσει.