Υλικά (6 μερίδες)
450 γρ. κοχύλια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
500 γρ. μικρές γαρίδες βρασμένες ή στον ατμό και ξεφλουδισμένες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
1,5 κουταλιά μαϊντανός κομμένος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κουταλιά ρίγανη
3 κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζ. γάλα
3 μέτριες τομάτες κομμένες
1/3 φλιτζ. στραγγισμένες μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
1,5 φλιτζ. τυρί φέτα κομμένη σε κομματάκια
1 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλιά μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα , 2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
500 γρ. μικρές γαρίδες βρασμένες ή στον ατμό και ξεφλουδισμένες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
1,5 κουταλιά μαϊντανός κομμένος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κουταλιά ρίγανη
3 κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζ. γάλα
3 μέτριες τομάτες κομμένες
1/3 φλιτζ. στραγγισμένες μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
1,5 φλιτζ. τυρί φέτα κομμένη σε κομματάκια
1 κουταλιά αλάτι
1/2 κουταλιά μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα , 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό και το στραγγίζουμε.2. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ανακατεύουμε κτυπώντας το αλεύρι, ώσπου το μίγμα να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε το γάλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
3. Ανακατεύουμε το ζυμαρικό, τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την τελική σάλτσα. Ρίχνουμε το μίγμα με το κουτάλι μέσα σε ένα πυρέξ 2,5 λίτρων. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 175οC για 20 λεπτά.
4. Όταν το ζυμαρικό γίνει, τα βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε παρμεζάνα, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.