Υλικά (1 μερίδα)
1 φλιτζ. κοχύλια (ζυμαρικό)
1 φλιτζ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα στη μέση
350 γρ. αστακοουρές
350 ml κρέμα
1/2 λεμόνι
λίγο σέρι
αλάτι και πιπέρι
λίγο μονογλουταμινικό νάτριο (προαιρ.)
λίγο εστραγκόν
σκόρδο
κορνφλάουρ
Εκτέλεση
1. Βράζουμε, στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και ξαναστραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Τηγανίζουμε τα μανιτάρια στο βούτυρο, προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση. Κάνουμε τη σάλτσα παχύρρευστη με λίγο κορνφλάουρ. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
3. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και τις αστακοουρές και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, λίγη χτυπητή κρέμα και λίγο σέρι.
4. Σερβίρουμε με ψωμιά ολικής άλεσης.