Υλικά (4 μερίδες)
400 γρ ζυμαρικό κοχύλια
30 γρ βούτυρο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά αλεύρι γενικής χρήσης
1 φλιτζ γάλα
1 φλιτζ ξινή κρέμα
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
425 γρ σολομός από κονσέρβα στραγγισμένος και τριμμένος
1/2 φλιτζ μαϊντανός κομμένος
Εκτέλεση
1. Βράζουμε, και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του.2. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αναμιγνύουμε το γάλα, την ξινή κρέμα και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ. Τα προσθέτουμε βαθμηδόν στο μίγμα κρεμμυδιού, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να βράσει και να γίνει παχύρρευστο.
3. Προσθέτουμε το σολομό και το μαϊντανό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε το συνολικό μίγμα στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση και σερβίρουμε.