Υλικά (4 μερίδες)
1 κουταλιά φυτικό λάδι
250 γρ. ζυμαρικό κοχύλι
1 κεφάλι μαρούλι
75 γρ. σολομός καπνιστός κομμένος σε φέτες ή λωρίδες
1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1/2 φλιτζ. ντρέσινγκ σαλάτας του Καίσαρα (εμφιαλωμένο ή σπιτικό*)
2 κουταλιές κάπαρη στραγγισμένη
1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρ.)
1 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζ. κρουτόν
Εκτέλεση
1. Βράζουμε το ζυμαρικό, το ψύχουμε με τρεχούμενο νερό, το στραγγίζουμε και το παγώνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.2. Στο μεταξύ πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε το μαρούλι σε μικρά κομμάτια. Το αναμιγνύουνε σε ένα μπολ σερβιρίσματος με το βρασμένο ζυμαρικό, το σολομό, το πιπέρι, το ντρέσινγκ, την κάπαρη και το κρεμμύδι ανακατεύοντας καλά. Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα και τα κρουτόν.