Υλικά
Για τον χυλό κρέπας:
250 γρ. αλεύρι
2 μέτρια αυγά
1/2 λίτρο γάλα
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο.
μια πρέζα αλάτι (5 γραμμάρια)
1 ποτήρι μπύρα
Γέμιση:
κρέμα με σοκολάτα (έχω δώσει συνταγή)
πραλίνα φουντουκιού
Γαρνίρισμα:
σιρόπι σοκολάτας
σαντιγί
250 γρ. αλεύρι
2 μέτρια αυγά
1/2 λίτρο γάλα
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο.
μια πρέζα αλάτι (5 γραμμάρια)
1 ποτήρι μπύρα
Γέμιση:
κρέμα με σοκολάτα (έχω δώσει συνταγή)
πραλίνα φουντουκιού
Γαρνίρισμα:
σιρόπι σοκολάτας
σαντιγί
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι ,κάνουμε μια τρύπα στη μέση και σπάμε εκεί τα αυγά.Χύνουμε το γάλα, το βούτυρο και τη μπύρα και ανακατεύουμε να γίνει ένας λείος χυλός. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα σε δροσερό μέρος.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ένα κομματάκι βούτυρο να λιώσει και να απλωθεί παντού και ρίχνουμε ένα φλιτζανάκι από το χυλό και το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι. Ψήνουμε την κρέπα από 3' σε κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Συναρμολόγηση:
Αλείφουμε την κρέπα 1 κουτ. σούπας κρέμα σοκολάτα και από πάνω 1 κουτ. γλυκού πραλίνα φουντουκιού. Μη μπερδευόμαστε με τη Nutella και θεωρήσουμε ότι καλό είναι να βάλουμε από εκείνη. Η Nutella έχει κακάο και όχι κουβερτούρα όπως η κρέμα. Διπλώνουμε την κρέπα έτσι ώστε να είναι τριγωνική. Βάζουμε σαντιγί με οδοντωτό κορνέ και ρίχνουμε σιρόπι σοκολάτας. Το άρωμα και η γεύση της, ονειρική.