Πραλίνα φουντουκιού
Το ξέρατε ότι η υπεροχή πραλίνα που δίνει γεύση και άρωμα φουντουκιού ή αμυγδάλου στα γλυκά και στη μερέντα είναι καραμελώμενοι ξηροί καρποί; Προσωπικά την πραλίνα την λατρεύω και την χρησιμοποιώ σε γλυκά μου, σε όσα τουλάχιστον ταιριάζει. Σας δίνω τη συνταγή της και αμέσως μετά τη συνταγή της μερέντας με πραλίνα φουντουκιού.
Υλικά
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. φουντούκια
200 γρ. φουντούκια
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τα φουντούκια για λίγο στα μικροκύματα ή στον απλό φούρνο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη, λίγη τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει όλη και να πάρει σκούρο ξανθό χρώμα. Ρίχνουμε στην καραμέλα τα ζεστά φουντούκια και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά όλα τα φουντούκια. Δεν πρέπει να τα αφήσουμε πολλή ώρα στη φωτιά γιατί η καραμέλα θα πικρίσει.Απλώνουμε αμέσως σε μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Μόλις κρυώσουν τα σπάμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ. Τα πολτοποιούμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα. Αν χρειαστεί ανοίγουμε τον κάδο του μπλέντερ, ανακατεύουμε λίγο το μείγμα για να ξεκολλήσουν τυχόν φουντούκια από τον πάτο και τα τοιχώματα και θέτουμε ξανά σε λειτουργιά το μπλέντερ.
Το μείγμα που δημιουργήσαμε είναι η πραλίνα φουντουκιού.