Κρεμά με σοκολάτα
Μια κρέμα που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε πολλά γλυκά. Για γέμιση σε εκλέρ, σε σου σοκολατένια, σε τούρτα αλλά και σε συνδυασμό με φρούτα σε μπολάκι. Τρώγεται άνετα και με το κουτάλι.
Υλικά
6 κρόκοι αυγών
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
500 γρ. γάλα
150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
500 γρ. γάλα
150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με το 1/3 από τη ζάχαρη, ώσπου να αρχίσουν να ασπρίζουν και να γίνουν ένα κρεμμώδες μείγμα.Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρουν βράση. Μεταφέρουμε σταδιακά το μείγμα του γάλακτος σε εκείνο των κρόκων, συνεχίζοντας το χτύπημα. Έπειτα βάζουμε όλο το μείγμα σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2' ανακατεύοντας. Στη συνέχεια περιχύνουμε τη σοκολάτα με το μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει εντελώς και να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσει και να γίνει μια πηχτή κρέμα.