Υλικά (4)
Για τη σάλτσα:
1-2 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά ή λίγο περισσότερη ταϊλανδέζικη σος ψαριού
2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση
2 -3 κουταλιές χυμός λάιμ
Για το κοτόπουλο:
2 μικρά ξηρά κόκκινα τσίλι
2 κουταλιές φυστικέλαιο ή ηλιέλαιο
2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ρίζα τζίντζερ τριμμένη
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα ή κόκκαλο κομμένα σε μικρές μπουκιές
περίπου 1 φλιτζ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1-2 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά ή λίγο περισσότερη ταϊλανδέζικη σος ψαριού
2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση
2 -3 κουταλιές χυμός λάιμ
Για το κοτόπουλο:
2 μικρά ξηρά κόκκινα τσίλι
2 κουταλιές φυστικέλαιο ή ηλιέλαιο
2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ρίζα τζίντζερ τριμμένη
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα ή κόκκαλο κομμένα σε μικρές μπουκιές
περίπου 1 φλιτζ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε τα συστατικά της σάλτσας και τα βάζουμε στην άκρη.2. Μουσκεύουμε τα ξηρά τσίλι σε βραστό νερό για λίγα λεπτά, αν θέλουμε. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, προσθέτουμε το λάδι, ζεσταίνουμε για 1 λεπτό ακόμη και μετά προσθέτουμε τα τσίλι, τα ψιλοτηγανίζουμε για 2-3 λεπτά και τα βγάζουμε από το τηγάνι.
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ψιλοτηγανίζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα. Μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψιλοτηγανίζουμε μέχρι το κοτόπουλο να ασπρίσει και να μην υπάρχει ροδαλό χρώμα, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι τα μανιτάρια να αποδώσουν τα υγρά τους και αυτά να εξατμιστούν.
4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το μίγμα της σάλτσας και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει λίγο παχύρρευστη. Ρυθμίζουμε το αλάτι και το σερβίρουμε καυτό.