Υλικά (6 μερίδες)
1,5 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
1/2 φλιτζ. σόγια σος
1 κουταλιά κορνφλάουρ
3/4 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
3/4 κουταλάκι ζάχαρη σκούρα
1/4 φλιτζ. κορνφλάουρ
1,5 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (ή φρέσκο τριμμένο)
1/4 κουταλάκι σκόνη κάρυ
1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (χωρίς πέτσα και κόκαλα) κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές ελαιόλαδο υπερπαρθένο
1 κουταλιά σησαμέλαιο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια τεμαχισμένα
1 πράσινη πιπεριά τεμαχισμένη
1 κουταλάκι σησαμόσποροι
1/2 φλιτζ. κάσιους κοπανισμένα
1/2 φλιτζ. σόγια σος
1 κουταλιά κορνφλάουρ
3/4 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
3/4 κουταλάκι ζάχαρη σκούρα
1/4 φλιτζ. κορνφλάουρ
1,5 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη (ή φρέσκο τριμμένο)
1/4 κουταλάκι σκόνη κάρυ
1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (χωρίς πέτσα και κόκαλα) κομμένο σε κύβους
3 κουταλιές ελαιόλαδο υπερπαρθένο
1 κουταλιά σησαμέλαιο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια τεμαχισμένα
1 πράσινη πιπεριά τεμαχισμένη
1 κουταλάκι σησαμόσποροι
1/2 φλιτζ. κάσιους κοπανισμένα
Εκτέλεση
1.Κτυπάμε μαζί τον ζωμό κοτόπουλου, τη σόγια σος, 1 κουταλιά κορνφλάουρ, 3/4 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ και τη σκούρα ζάχαρη σε ένα μπολ.2.Αναμιγνύουμε 1/4 φλιτζ. κορνφλάουρ, 1,5 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ και τη σκόνη κάρυ σε μια πλαστική σακούλα και τα τινάζουμε για να αναμιχθούν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για να καλυφθεί καλά.
3.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο σε ένα γουόκ ή μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το μίγμα σάλτσας στο μίγμα κοτόπουλου και λαχανικών και μειώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Ρίχνουμε τους σησαμόσπορους από πάνω και αφήνουμε να πάρει βράση, μέχρι να πήξει η σάλτσα, για 3-5 λεπτά. Βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε από πάνω τα κάσιους και ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.