Υλικά (6 Μερίδες)
2 φλ. ρύζι γιασεμιού (jasmine) αμαγείρευτο
1 λίτρο νερό
3/4 φλ. γάλα καρύδας
3 κ.σ. σόγια σος
3 κ.σ. ρυζόξυδο
1,5 κ.σ. σος ψαριού
3/4 κ.σ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. τζιντζερόρριζα ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κιλό φιλέτο από δυο μισά στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες του 1,5 εκ.
3 μανιτάρια shiitake, κομμένα σε λεπτές φέτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια τεμαχισμένα
1,5 φλ. φύλλα βασιλικού τεμαχισμένα
1 λίτρο νερό
3/4 φλ. γάλα καρύδας
3 κ.σ. σόγια σος
3 κ.σ. ρυζόξυδο
1,5 κ.σ. σος ψαριού
3/4 κ.σ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. τζιντζερόρριζα ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κιλό φιλέτο από δυο μισά στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες του 1,5 εκ.
3 μανιτάρια shiitake, κομμένα σε λεπτές φέτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια τεμαχισμένα
1,5 φλ. φύλλα βασιλικού τεμαχισμένα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι να πάρει βράση στο νερό. Το σκεπάζουμε, χαμη-λώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το γάλα καρύδας, τη σόγια σος, το ρυζόξυδο, τη σος ψαριού και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.Σε μια κατσαρόλα ή γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κρεμμύδι, τη τζιντζερόρριζα και το σκόρδο και μαγει-ρεύουμε μέχρι να ροδίσει. Αναμιγνύουμε με τις λωρίδες κοτόπουλου και μαγειρεύ-ουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη σάλτσα από το γάλα καρύδας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο 1/3 περίπου. Αναμιγνύουμε με τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον βασιλικό και ζεσταίνουμε καλά.
Σερβίρουμε πάνω στο βρασμένο ρύζι.
|