Κοτόπουλο τικκα (Ινδία) 3 ψήφοι

Από ΑΝΤΡΙΑΝΟΣ
Κοτόπουλο τικκα (Ινδία)
«Tίκκα» σημαίνει κύβους από στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσες και κόκκαλα (και όχι άλλο κρέας). Παραδοσιακά ψήνεται μέσα σε «ταντούρ» (ινδικό φούρνο από πηλό). Εξαιρετικά δημοφιλές πιάτο τόσο στην Ινδία, όσο και στη Δύση.
 
 

Υλικά (6)

450 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, ξεπετσιασμένο και κομμένο σε κύβους
1 κουταλάκι φρέσκια τζιντζερόριζα τριμμένη
1 κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
/? κουταλάκι τριμμένη κουρκούμη
1 κουταλάκι αλάτι
150 ml απλό γιαούρτι
4 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 κουταλιά κόλιαντρο φρέσκο τεμαχισμένο
1 κουταλιά φυτικό λάδι
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
μαρούλι
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε δακτυλίδια
κομμάτια λάιμ
φρέσκο κόλιαντρο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε τους κύβους κοτόπουλου, το τζίντζερ, τη σκόνη τσίλι, το σκόρδο, το αλάτι, την κουρκούμη, τον κόλιαντρο, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού. Μαρινάρουμε τουλάχιστον για 2 ώρες σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο όλη νύχτα.
2. Βάζουμε το κοτόπουλο στο δίσκο του γκριλ ή σε πυρέξ στρωμένο με αλουμινόχαρτο και το περιχύνουμε με το λάδι.
3. Προθερμαίνουμε το γκριλ στο μέτριο. Ψήνουμε το κοτόπουλο για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει, γυρίζοντας και περιχύνοντας για 2-3 φορές.
4. Σερβίρουμε με μαρούλι, δαχτυλίδια κρεμμυδιού, κομμάτια λάιμ και φρέσκο κόλιαντρο.

Tip: Περνάμε το κρέας σε λαδωμένα ξυλάκια, που τα γυρίζουμε και τα περιχύνουμε κατά το ψήσιμο.

3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες