Υλικά (6 μερίδες)
750 γρ στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα
1/2 κούπα σόγια σως
1/3 κούπας λευκό ξύδι
3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά σησαμέλαιο
3 κουταλιές ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερο
1/2 κουταλιά φρεσκοκομμένο πιπέρι
24 φρέσκα κρεμμυδάκια (άσπρο μέρος μόνο), καθαρισμένο
12 ξυλάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους που τους βάζουμε μέσα σε μπολ.2. Ανακατεύουμε τη σόγια σως, το ξύδι, τη ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το τζίντζερο και το πιπέρι και τα ρίχνουμε στο κοτόπουλο για να μαριναριστεί. Το αφήνουμε σκεπασμένο με τη σάλτσα για μια ώρα στο ψυγείο.
3. Βάζουμε το κοτόπουλο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια εναλλακτικά στα ξυλαράκια. Ανάβουμε το γκρίλ και τα ψήνουμε, αλείφοντας με τη σάλτσα και γυρίζοντας τα σουβλάκια για να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Ψήνονται σε 10-15 λεπτά.