Υλικά (2 μερίδες)
350 γρ. μπρόκολα
2 αβγά
50 γρ χαβιάρι
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
αλάτι
φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
2 αβγά
50 γρ χαβιάρι
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
αλάτι
φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Πλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε τα μπρόκολα σε ανθάκια. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα αφήνουμε για 8 λεπτά (αν είναι κατεψυγμένα 5 λεπτά επαρκούν). Τα βγάζουμε, τα κρυώνουμε, τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.2. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά με ένα πιρούνι, τα αναμιγνύουμε με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Τα αναμιγνύουμε με τα λιωμένα μπρόκολα.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
4. Μοιράζουμε το μίγμα σε δυο πυρίμαχα μπολ και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί γεμάτο με βραστό νερό μέχρι τη μέση.
5. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το αφήνουμε στο μπεν-μαρί για 10 λεπτά.
6. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα κρυώνουμε και μοιράζουμε το χαβιάρι στα δυο μπολ.
7. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.