Μακαρόνια χοντρά με σάλτσα ελιάς και αντσούγας
Η απλούστατη αυτή σάλτσα ονομάζεται «Μαύρη σάλτσα» στη
Νότια Ιταλία εξαιτίας της μαύρης ελιάς που χρησιμοποιούν.
Νότια Ιταλία εξαιτίας της μαύρης ελιάς που χρησιμοποιούν.
Υλικά
24 ώριμες ελιές μαύρες ή πράσινες ξεσποριασμένες και κομμένες
1/3 φλιτζ ελαιόλαδο
4 φιλέτα αντσούγας λιωμένα
4 φλιτζ μαϊντανός κομμένος
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά και τα αφήνουμε να μείνουν όσο βράζει το ζυμαρικό. Αναμιγνύουμε τη σάλτσα με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
|