Σπαγγέτι με σάλτσα από καλαμαράκια 4 ψήφοι

Σπαγγέτι με σάλτσα από καλαμαράκια
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

400 γρ. σπαγέτι
500 γρ. καλαμαράκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λίτρο πασάτα ντομάτας
50 ml ελαιόλαδο
100 ml ξηρό λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι και τυρί παρμεζάνα τριμμένο κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σιγοτηγανίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες και κυβάκια μαζί με τα πλοκάμια. Μόλις ροδίσουν (αν θέλουμε, σβήνουμε με ένα ποτήρι λευκό κρασί), προσθέτουμε μπόλικη πασάτα ντομάτας. Ρυθμίζουμε το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ίσα-ίσα που η σάλτσα να μην εμφανίσει το χαρακτηριστικό στρώμα του βρασμού στην επιφάνεια και να μειωθεί τουλάχιστον στο μισό.
2. Βράζουμε το ζυμαρικό μέχρι σχεδόν να γίνει, το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα από τα καλαμαράκια. Συμπληρώνουμε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά αναμιγνύοντας με τη σάλτσα.
3. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με παρμεζάνα, συνοδευόμενο από ένα κρασί ροζέ.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες