Υλικά (2 μερίδες)
250 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1/4 φλιτζάνι κουκουνάρια
2 κουταλιά ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια φινόκιο κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα (~1 κιλό) τομάτες κομμένες
12 ελιές μεγάλες (~50 γρ.) χωρίς κουκούτσια και χοντροκομμένες
τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε μια κατσαρόλα. Κόβουμε το φινόκιο και τα βάζουμε στην άκρη.2. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το φινόκιο με λάδι. Μόλις μαλακώσει, βάζουμε το σκόρδο. Μετά από περίπου ένα λεπτό, βάζουμε τις τομάτες και τις ελιές. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
3. Στο μεταξύ έχουμε βράσει και στραγγίξει το ζυμαρικό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κουκουνάρια και χύνουμε από πάνω τη σάλτσα. Ανακατεύουμε με προσοχή και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
|