Ριγκατόνι με ρικότα και ντομάτα
Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με ζυμαρικά που συνοδεύεται με καλό κόκκινο κρασί!
Υλικά (4-6 μερίδες)
500 γρ. ριγκατόνι ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
? φλιτζ. ελαιόλαδο υπερπαρθένο
3 σκελίδες σκόρδο μεγάλες κομμένες σε 3-4 κομμάτια
15-18 μικρά ντοματάκια ώριμα, πλυμένα και κομμένα στα τέσσερα
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
125 γρ. τυρί ρικότα φρέσκια
1 ματσάκι βασιλικός τεμαχισμένο
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
? φλιτζ. ελαιόλαδο υπερπαρθένο
3 σκελίδες σκόρδο μεγάλες κομμένες σε 3-4 κομμάτια
15-18 μικρά ντοματάκια ώριμα, πλυμένα και κομμένα στα τέσσερα
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
125 γρ. τυρί ρικότα φρέσκια
1 ματσάκι βασιλικός τεμαχισμένο
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε να βράσει μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, το οποίο αλατίζουμε μόλις πάρει βράση.2. Σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι και μετά ρίχνουμε τα ντοματάκια με τους χυμούς τους. Βάζουμε από 1 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι.
3. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε το ζυμαρικό.
4. Στην κατσαρόλα με τα ντοματάκια (προσοχή να μην παραβράσουν), προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρικότα, ανακατεύοντας απαλά για να αναμιχθούν. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
5. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό, φυλάγοντας λίγο από το νερό του, το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του και με χαμηλή φωτιά το αναμιγνύουμε με τη σάλτσα και όσο χρειάζεται από το νερό που φυλάξαμε.
6. Σερβίρουμε σε θερμασμένα πιάτα πασπαλίζοντας με παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη.