Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. ριγκατόνι ή τορτιλιόνι ή πένες ριγωτές
2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους
6 μικρές ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια (κονκασέ)
1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πρέζα θυμάρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
βασιλικός ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
12 μικρές μαύρες ελιές
αλάτι και πιπέρι
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μικρούς κύβους
6 μικρές ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια (κονκασέ)
1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πρέζα θυμάρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
βασιλικός ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
12 μικρές μαύρες ελιές
αλάτι και πιπέρι
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Αλατίστε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε με το αλάτι για 1/2 ώρα, τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Τις τηγανίζουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, γυρίζοντας τις κάπου-κάπου. Προσθέτουμε την πιπεριά, σκόρδο, αλατοπίπερο κατά τη γεύση και το βασιλικό. Σιγοβράζουμε το μίγμα σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.2. Ταυτόχρονα βράζουμε τις ντομάτες για 15 λεπτά με 1 κουταλιά λάδι, θυμάρι, τις ελιές και το αλατοπίπερο.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με τις μελιτζάνες και τις τομάτες και το σερβίρουμε αχνιστό με παρμεζάνα.