Ριγκατόνι με αρακά και προσούτο 1 ψήφοι

Ριγκατόνι με αρακά και προσούτο
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ. ριγκατόνι ή πίπες ριγωτές
250 γρ. αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος
6 λεπτές φέτες προσούτο (πάχος 1 χιλιοστό) κομμένο σε λωρίδες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα στα τέσσερα
50 γρ. βούτυρο
200γρ. φρέσκια κρέμα
αλάτι και πιπέρι
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο (προαιρ.)

Εκτέλεση

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και τον αρακά στο βούτυρο σκεπασμένα για 15 λεπτά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζαμπόν και την κρέμα. Και τα ζεσταίνουμε χωρίς να τα αφήσουμε να βράσουν.
2. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε.Σερβίρουμε αμέσως με την παρμεζάνα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες