Υλικά (4 μερίδες)
2 κρεμμύδια στιφάδου κομμένα σε δακτυλίδια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
4 κουταλιά βότκα
3/8 λίτρου κρέμα γάλακτος
150 γρ. σπανάκι
1/4 φλιτζ. φρέσκα τσάιβς κομμένα
300 γρ. πένες
300 γρ. σολομός φρέσκος κομμένος σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιά πράσινοι πιπερόσποροι σε νερό,, στραγγισμένοι και κοπανισμένοι
γάλα στο κατάλληλο μέτρο
2 κουταλιά χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις πένες.2. Στο μεταξύ σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το σολομό. Στη συνέχεια, τη βότκα, την κρέμα, το σπανάκι, το χυμό λεμονιού και τα τσάιβς. Χρησιμοποιούμε το γάλα για να ρυθμίσουμε τη ρευστότητα.
3. Ανακατεύουμε με τις πένες και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.
|