Πένες με βότκα 2 ψήφοι

Πένες με βότκα
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

500 γρ πένες ή άλλο σωληνωτό ζυμαρικό
5 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο
2/3 φλιτζ βότκα πολωνέζικη ή ρώσικη
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού
500 γρ τοματάκια ξεφλουδισμένα, ξεσποριασμένα και λιωμένα (ή από κονσέρβα)
1/2 φλιτζ κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι αλάτι
3/4 φλιτζ παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη βότκα και τις νιφάδες πιπεριού και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και την κρέμα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Βάζουμε αλάτι.
3. Ρίχνουμε το ζυμαρικό στην κατσαρόλα με την καυτή σάλτσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και αναμιγνύουμε καλά.
4. Σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες