Πέννες με σολομό και σάλτσα κρέμας με βότκα και πράσινους πιπερόσπορους 5 ψήφοι

Πέννες με σολομό και σάλτσα κρέμας με βότκα και πράσινους πιπερόσπορους
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


2 κρεμμύδια στιφάδου κομμένα σε δακτυλίδια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
4 κουταλιές βότκα
3/8 λίτρου κρέμα γάλακτος
150 g σπανάκι
1/4 φλυτζ κομμένη φρέσκη πρασουλίδα
300 g πέννες
300 g σολωμός φρέσκος κομμένος σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές πράσινοι πιπερόσποροι σε νερό,, στραγγισμένοι και κοπανισμένοι
γάλα στο κατάλληλο μέτρο
2 κουταλιές χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε τις πέννες.
2. Στο μεταξύ σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το σολωμό. Στη συνέχεια, τη βότκα, την κρέμα, το σπανάκι, το χυμό λεμονιού και την πρασουλίδα. Χρησιμοποιούμε το γάλα για να ρυθμίσουμε τη ρευστότητα.
3. Ανακατεύουμε με τις πέννες και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες