Φετουτσίνια σε σάλτσα κρέμας με σολομό και ουίσκι 9 ψήφοι

Φετουτσίνια σε σάλτσα κρέμας με σολομό και ουίσκι
 
 

Υλικά


1 φλιτζ. κτυπητή κρέμα
6 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
1,5 κουταλιά ουίσκι
250 γρ. σολομός καπνιστός κομμένος σε κομμάτια του 1,5 εκ.
1, κουταλάκι μαϊντανός κομμένος
250 γρ. φετουτσίνια
1 φλιτζ. γάλα
2 κουταλιές κρεμμυδάκι στιφάδου ή φρέσκο ψιλοκομμένο
2,5 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσης
1 κουταλιά φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πρέζα λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεματίζουμε την κρέμα και το γάλα σε μια μέτρια κατσαρόλα. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη χύτρα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Βγάζουμε τη χύτρα από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ουίσκι και ανακατεύουμε για να αναμιχθεί. Επαναφέρουμε τη χύτρα στη φωτιά.
2. Πασπαλίζουμε από πάνω με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σκούρο και να χρυσίσει,περίπου για 2 λεπτά. Βαθμιαία ρίχνουμε κτυπώντας το μίγμα της κρέμας και μαγειρεύουμε κτυπώντας συνεχώς μέχρι να γίνει παχύρρευστη, περίπου για 5 λεπτά. Αναμιγνύουμε με το σολομό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και το πιπέρι. Το διατηρούμε ζεστό.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ζυμαρικό και αναμιγνύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.
1 αστέρια από 9 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες