Πένες με ρικότα, σπανάκι και κουκουνάρια 1 ψήφοι

Από Chef Prosperos
Πένες με ρικότα, σπανάκι και κουκουνάρια
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

1/3 φλ. κουκουνάρια
αλάτι χοντρό και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
500 γρ. ζυμαρικό πένες
650 γρ. σπανάκι μικρό, καλοπλυμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. τυρί ρικότα
1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα κουκουνάρια, τα ψήνουμε στον φούρνο, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να χρυσίσουν, περίπου για 6-8 λεπτά, και τα βάζουμε στην άκρη (εναλλακτικά τα καβουρδίζουμε στο τηγάνι). Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό, στο οποίο προσθέτουμε το σπανάκι τα 2 τελευταία λεπτά, στραγγίζουμε και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα του. Προσθέτουμε το λάδι, βάζουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε από πάνω τη ρικότα, λίγο αραιωμένη με 2-3 κουταλιές νερό από το ζυμαρικό, τα κουκουνάρια και την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες