Κουκουναρόσουπα
Μην σερβίρετε αυτή την πολύ νόστιμη και πλούσια σούπα στο σπίτι σας, αν τα ζευγάρια που κάθονται στο τραπέζι είναι περισσότερα από ένα.
Υλικά
100 γρ. κουκουνάρια
3 κρόκοι αυγών
250 ml ζωμός κοτόπουλου
250 ml κρέμα γάλακτος
σαφράν, ούζο ή καγιέν
3 κρόκοι αυγών
250 ml ζωμός κοτόπουλου
250 ml κρέμα γάλακτος
σαφράν, ούζο ή καγιέν
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το μίγμα κουκουναριών και κρόκων αβγού στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν ένας λεπτός ομοιόμορφος πολτός.2. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα. (Αν χρειάζεται, ο ζωμός μπορεί να μπει και στο μπλέντερ. Μέχρι εδώ το πιάτο μπορεί να φτιαχτεί πολλές ώρες πριν.)
3. Προσθέτουμε το αφροδισιακό μπαχαρικό (βλ. σημ.) και ζεσταίνουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει παχύρρευστο, χωρίς να βράσει.
4. Σερβίρουμε αμέσως.