Υλικά (6 μερίδες)
1 φέτα πανσέτα, περίπου 50 γρ.
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 καρότο κομμένο στα τέσσερα
1 μίσχος σέλερι, κομμένος στα τέσσερα
1 κ.σ. ελαιόλαδο υπερπαρθένο
1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλάκι τοματοπολτός
1 κονσέρβα των 400 γρ. ντοματάκια με τους χυμούς τους
4 φύλλα βασιλικού σχισμένα
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση
650 γρ. σπαγέτι
120 γρ. ρικότα φρέσκια στραγγισμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 καρότο κομμένο στα τέσσερα
1 μίσχος σέλερι, κομμένος στα τέσσερα
1 κ.σ. ελαιόλαδο υπερπαρθένο
1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλάκι τοματοπολτός
1 κονσέρβα των 400 γρ. ντοματάκια με τους χυμούς τους
4 φύλλα βασιλικού σχισμένα
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση
650 γρ. σπαγέτι
120 γρ. ρικότα φρέσκια στραγγισμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε την πανσέτα, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι στο μπλέντερ.Σε μια χύτρα των 25 εκ. ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μίγμα λαχανικών και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά. Βαθμιαία προσθέτουμε το κρασί και τον τοματοπολτό. Αναμιγνύουμε καλά και προσθέτουμε τα ντοματάκια με τους χυμούς τους και τα φύλλα βασιλικού. Σπάζουμε τα ντοματάκια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και σκεπάζουμε, μαγειρεύοντας για 30 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, φυλάγοντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό του.
Προσθέτουμε το ζυμαρικό στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, μετά τη ρικότα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα, προσθέτοντας νερό από το ζυμαρικό για μη σφίξει πολλή η σάλτσα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και κατανέμουμε το ζυμαρικό σε 6 ζεσταμένα μπολ.