Πέννες με μανιτάρια, προσούτο και κουκουνάρια 2 ψήφοι

Πέννες με μανιτάρια, προσούτο και κουκουνάρια
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο συν 2 κουτ. σούπας
2 κουτ. σούπας κόκκινο ξύδι
1/4 κουτ. τσαγιού καυτερές νιφάδες πιπεριού
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ μανιτάρια "αφτιά"" χωρίς τους μίσχους, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1/4 φλιτζ κρεμμύδια στιφάδου ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζ προσούτο ψιλοκομμένο
15 τομάτες λιαστές κομμένες σε λεπτές φέτες
30 ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
2/3 φλιτζ ξηρό λευκό κρασί
1,25 φλιτζ ζωμός κοτόπουλου
1/2 φλιτζ μαϊντανός ψιλοκομμένος
500 γρ πέννες, σπαγγέτι ή σπαγγετίνι
1/2 φλιτζ κουκουνάρια ελαφρά καβουρδισμένα
τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ κτυπάμε μαζί 1/2 φλιτζ ελαιόλαδο, το ξύδι, τις νιφάδες πιπεριού, 1,5 κουτ. σούπας σκόρδο και μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για να καλυφθούν από το υγρό. Σκεπάζουμε το μπολ και το παγώνουμε τουλάχιστο για 6 ώρες ή όλη νύχτα.
2. Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια στιφάδου και το προσούτο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το μίγμα του μανιταριού, τις λιαστές τομάτες και τις ελιές και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό κοτόπουλου και βράζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό και σιγοβράζουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα μανιταριού, τα κουκουνάρια και την παρμεζάνα.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες