Πένες με βότκα, κρεμά και τοματοπολτό 1 ψήφοι

Πένες με βότκα, κρεμά και τοματοπολτό
Με σάλτσες κρέμας/βουτύρου ο συγχρονισμός είναι απαραίτητος: το καυτό, φρεσκοβρασμένο ζυμαρικό βοηθάει
να αναμιχθούν η κρέμα και το βούτυρο με τα υπόλοιπα συστατικά και να καλυφθεί το ζυμαρικό με σάλτσα.

 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


1 κουταλιά βούτυρο
2-3 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες ή 1/2 κουταλάκι καυτερές νιφάδες κόκκινου πιπεριού
3 κουταλιές τοματοπολτός διαλυμένος σε 4 κουταλιές νερό
3 κουταλιές βότκα
1 φλιτζ. παχιά κρέμα
1/2 φλιτζ. φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
500 γρ. πένες
6 λίτρα νερό

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τις καυτερές νιφάδες, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τις πιπερίτσες και μετά τις βγάζουμε και τις πετάμε. Προσθέτουμε το διαλυμένο στο νερό τοματοπολτό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει. Βάζουμε περισσότερο νερό, αν χρειάζεται. Προσθέτουμε τη βότκα και σιγοβράζουμε για 3 ακόμη λεπτά.
2. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό και, μόλις είναι σχεδόν έτοιμο (περίπου στα 9 λεπτά), προσθέτουμε την κρέμα στο ζεστό μίγμα ντομάτας ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις το μίγμα ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας.
3. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
4. Αναμιγνύουμε καλά, δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και είτε το μεταφέρουμε σε μια ζεσταμένη πιατέλα σερβιρίσματος, είτε απ? ευθείας σε ζεσταμένα πιάτα με επί πλέον παρμεζάνα, αν θέλουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες