Ζυμαρικό με γαρίδες σε κρεμά ντομάτας 4 ψήφοι

Ζυμαρικό με γαρίδες σε κρεμά ντομάτας
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1/3 φλιτζ. ξηραμένες ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες (διατηρούμε το λάδι)
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή κοπανισμένη
500 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκο κρεμμυδάκι με τις κορυφές
1,5 κουταλιές κομμένος φρέσκος βασιλικός ή 1 κουταλάκι ξηρός
1/4 κουταλάκι λευκό πιπέρι
1 φλιτζ. ζωμός λαχανικών (από έτοιμο κύβο)
3/4 φλιτζ. ξηρό vermouth
1 φλιτζ. κουταλάκι χτυπητή κρέμα
Για το γαρνίρισμα τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή / και φρέσκα κλαράκια βασιλικού
300 γρ. ζυμαρικού

Εκτέλεση

1. Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι από τις ντομάτες σε ένα πλατύ τηγάνι και τις ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις γαρίδες, μόλις κάψει το λάδι. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να ασπρίσουν οι γαρίδες, περίπου 6 λεπτά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι.
2. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, το βασιλικό, τις ντομάτες, το πιπέρι, το ζωμό, το vermouth και την κρέμα. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μειωθεί σε περίπου 1,5 φλιτζ. (περίπου 10 λεπτά). Επαναφέρουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατεύουμε, ώσπου μόλις να ζεσταθούν.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε τα λιγκουίνια, τα κατανέμουμε σε 4. πιάτα και ρίχνουμε από πάνω κουταλιές σάλτσας. Γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή/και φρέσκα κλαράκια βασιλικού κατά τη γεύση και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες