Μπιφτέκια με φασόλια
Ένα πολύ υγιεινό πιάτο με πρωτεΐνες χωρίς λιπαρά και τοξίνες. Θα το απολαύσετε.
Υλικά
400 γρ. φασόλια άσπρα κονσέρβας ξεβγαλμένα και στραγγισμένα
400 γρ. φασόλια κόκκινα κονσέρβας ξεβγαλμένα και στραγγισμένα
20 γρ. φρέσκος βασιλικός
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
75 γρ. ντοματούλες λιαστές ψιλοκομμένες
1 αυγό
100 γρ. τρίμματα άσπρου ψωμιού
25 γρ .κουκουνάρια ψιλοκομμένα
3 κ. σ. ελαιόλαδο
400 γρ. φασόλια κόκκινα κονσέρβας ξεβγαλμένα και στραγγισμένα
20 γρ. φρέσκος βασιλικός
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
75 γρ. ντοματούλες λιαστές ψιλοκομμένες
1 αυγό
100 γρ. τρίμματα άσπρου ψωμιού
25 γρ .κουκουνάρια ψιλοκομμένα
3 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζετε τα δύο είδη φασολιών, τον βασιλικό, την παρμεζάνα τις λιαστές ντομάτες και το αυγό στο μπλέντερ αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέτετε 50 γρ. από τα τρίμματα ψωμιού και τα κουκουνάρια. Χτυπάτε να ενωθούν και πλάθετε το μίγμα σε 8 μπιφτέκια.Τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα τρίμματα ψωμιού και τα βάζετε στο ψυγείο. Αφήνετε να σφίξουν ώσπου να τα ψήσετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε τα μπιφτέκια λίγα-λίγα για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά ώσπου να γίνουν τραγανά. Τα σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα και ψητές πατάτες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξερά φασόλια αφού τα μουλιάσετε από το προηγούμενο βράδυ και τα βράσετε.