Νηστίσιμοι πρασοκεφτέδες
Τώρα υπάρχουν ακόμη πράσα μπορούμε να φτιάξουμε φαγητά νηστίσιμα πολύ νόστιμα και λίγο διαφορετικά για να μην τρώμε όλο τα ίδια.
Υλικά (4 μερίδες)
1 κιλό πατάτες
1 κιλό πράσα
1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλεύρι
ρίγανη
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι
1 κιλό πράσα
1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλεύρι
ρίγανη
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ. Καθαρίζετε τα πράσα, τα ψιλοκόβετε τα αχνίζετε σε μια κατσαρόλα μόνο με το νερό τους, το στραγγίζετε καλά και τα βάζετε σε λεκάνη.Προσθέτετε τον πουρέ, λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τη φρυγανιά. Τα ζυμώνετε όλα μαζί ώστε να γίνουν μια μάζα. Στη συνέχεια πλάθετε το μίγμα σε κεφτέδες και τους αλευρώνετε. Τηγανίζετε τους πρασοκεφτέδες σε ζεστό λάδι ώσπου να ροδίσουν.
Μπορείτε να τους συνοδέψετε με ταραμοσαλάτα, πιπεριές τηγανητές και παντζάρια.