Μελιτζάνες με γιαούρτι
Αρκετά ευχάριστο ζεστό πιάτο για το χειμώνα και δροσερό για το καλοκαίρι με μια μικρή αλλαγή στην συνταγή.
Υλικά (2-4 μερίδες)
3-4 μελιτζάνες φλάσκες
λάδι για τηγάνισμα
1 κρεμμύδι
1 κουτί ντοματάκια
1 κιλό γιαούρτι σακούλας
σκόρδο
κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
1 κρεμμύδι
1 κουτί ντοματάκια
1 κιλό γιαούρτι σακούλας
σκόρδο
κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες από την προηγούμενη μέρα. Αν το ξεχάσαμε να το κάνουμε το τηγάνισμα από την προηγούμενη μέρα ο γνωστός τρόπος αφήνουμε τις μελιτζάνες αρκετή ώρα σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει τα πολλά λάδια.Τώρα στην συνεχεία ετοιμάζουμε μια σάλτα όπως αυτή που φτιάχνουμε για τα μακαρόνια.
Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε λίγο σκορδάκι( όσο θέλει ο καθένας, εγώ δεν βάζω πάνω από 2 μικρές σκελίδες) μαζί μ'' ένα αρκετά ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τώρα ρίχνουμε τα ντοματάκια και λίγο νερό και αφήνουμε λίγο τη σάλτσα στη φωτιά.
Τώρα παίρνουμε ένα Pyrex το μεγάλο μέγεθος ή ανάλογα με τις μελιτζάνες μας.
α)πρώτα στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες
β)ρίχνουμε τη μισή δόση σάλτσας από πάνω..τώρα..
γ)στρώνουμε από πάνω το μισό γιαούρτι
και συνεχίζουμε..
δ)μελιτζάνες...σάλτσα..και στο τέλος το γιαούρτι
Τώρα βάζουμε το Pyrex μας για λίγο στο φούρνο όσο χρειάζεται για να πάρει λίγο χρώμα.
Καλά είναι να το βάζουμε στο τραπέζι όταν είναι χειμώνας ζεστό, είναι αρκετά ευχάριστο.
Το πιο καταπληκτικό είναι όταν θέλουμε να το παρουσιάσουμε σε καλοκαιρινό τραπέζι ακολουθούμε την συνταγή ακριβώς την ίδια αλλά δεν το βάζουμε καθόλου στο φούρνο (αφού οι μελιτζάνες είναι ψημένες). Είναι αρκετά δροσερό και ευχάριστο με το γιαούρτι που είναι παγωμένο.
Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιάσετε.