Καλαμπόκι με σάλτσα γιαουρτιού 5 ψήφοι

Καλαμπόκι με σάλτσα γιαουρτιού
 
 

Υλικά

200 γρ καλαμπόκι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
350 γρ ρέβα
l50 γρ καρότα
250 γρ κολοκυθάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
500 ml ζωμός λαχανικών
4 κουταλιές χυμός λεμονιού
4 κουταλιές γιαούρτι
κουρκούμη, λάδι, αλάτι, πιπέρι καγέν

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Επίσης τα τρία τέταρτα της ρέβας, το καρότο, τα κρεμμυδάκια (βάζουμε στην άκρη 2 πράσινα φύλλα) και τα κολοκυθάκια.
2. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά, Προσθέτουμε το καλαμπόκι, σοτάρετε λίγο, ρίχνουμε το ζωμό ζεστό και βράζουμε για 20 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και μισό κουταλάκι κουρκούμη.
3. Τρίβουμε χοντρά την υπόλοιπη ρέβα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με 2-3 ψιλοκομμένα φύλλα από το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι.
4. Σερβίρουμε το καλαμπόκι με την υπόλοιπη ρέβα και τη σάλτσα γιαουρτιού.
0 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες