Υλικά (6-8 μερίδες)
1 κιλό μελιτζάνες
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο ή φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο ή φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χαράσετε τις μελιτζάνες κατά μήκος χωρίς να τις χωρίσετε. Τις τοποθετήτε σε ένα μπώλ με νερό και αλάτι για μισή με μία ώρα για να μην πικρήζουν. Τις στραγγίζετε και τις τηγανίζετε. Αφού τηγανιστούν όλες στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και προσθέτετε το σκόρδο, την ντομάτα, τον μαϊντανό και 1 ποτήρι νερό περίπου και αφήνετε να βράσει μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.Μετά τις αλατοπιπερώνετε, τις βάζετε σε ένα ταψί μαζί με την ντομάτα και τις γεμίζετε με την σάλτσα.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.