Τυρόπιττα με ροκφόρ και σφολιάτα 9 ψήφοι

Τυρόπιττα με ροκφόρ και σφολιάτα
 
 

Υλικά (8-10 κομμάτια)

1 φύλλο σφολιάτας
1 ταψάκι στρογγυλό της τάρτας 18-20 εκ
250-300 γρ τυρί ροκφόρ τριμμένο
100 γρ κίτρινο τυρί (γκούντα, ένταμ, έμενταλ κλπ.) τριμμένο
1 ώριμη κόκκινη ντομάτα
100 γρ κρέμα γάλακτος (½ μικρό κουτί)
2 αβγά

Εκτέλεση

1. Στρώνουμε με τη σφολιάτα ένα ταψάκι ή πυρέξ στρογγυλό διαμέτρου 18-20 εκ. καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
2. Ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά και τα στρώνουμε στο φύλλο.
3. Κτυπάμε μαζί την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και χύνουμε το μίγμα πάνω στα τυριά.
4. Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές στρογγυλές φέτες και τις βάζουμε στην επιφάνεια.
5. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα.
3 αστέρια από 9 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες