Λιγκουίνια με μπρόκολο και αντζούγιες 2 ψήφοι

Λιγκουίνια με μπρόκολο και αντζούγιες
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1 πακέτο λιγκουίνια ή σπαγγέτι
Αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
σκελίδες σκόρδο, σπασμένες με το πλευρό μαχαιριού κουζίνας
2 μάτσα μπρόκολο (περίπου 500 γρ το καθένα), χωρίς τους σκληρούς μίσχους
1/4 κουταλιά σπασμένους κόκκους κόκκινο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι σταφίδες άσπρες
1 κονσέρβα φιλέτα αντζούγας

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα λιγκουίνια με 2 κουταλιές αλάτι στο νερό. Στραγγίζουμε κρατώντας 1/4 φλυτζ. από το νερό.
2. Στο μεταξύ σε πήλινο δοχείο πάνω από μέτρια φωτιά, σε καυτό ελαιόλαδο, τηγανίζουμε το σκόρδο ώσπου να χρυσίσει. Δυναμώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα μπρόκολο, τους σπόρους κόκκινου πιπεριού και 3/4 κουταλιά αλάτι. Βράζουμε ανακατεύοντας που και που, ώσπου τα μπρόκολα αρχίσουν και μαραίνονται. Προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας ώσπου το μπρόκολο να γίνει τρυφερό προς τραγανό.
3. Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα λινγκουίνια και σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τις αντζούγες στο λάδι τους ανακατεύοντας, ακριβώς μέχρι να αρχίσουν να διαλύονται. Τις βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα λινγκουίνια, και ανακατεύουμε.
4. Βάζουμε τα λινγουίνια και τo νερό που κρατήσαμε από το στράγγισμα τους στα μπρόκολα και ανακατεύουμε καλά.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες