Υλικά
600 γρ. γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
180 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κορν φλάουρ
30 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο (amaretto)
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
180 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κορν φλάουρ
30 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο (amaretto)
Εκτέλεση
Βάζουμε τα 250 γρ. από το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα της κατσαρόλας προσθέτουμε το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε έως ότου δέσει η κρέμα. Τέλος ρίχνουμε και το λικέρ amaretto, ανακατεύουμε να σφίξει λίγο ακόμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.Το αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά για να μην κάνει κρούστα και να μείνει γυαλιστερή. Σε 4 ποτήρια βάζουμε στο πάτο τους κομμάτια από εργολάβο, τα βρέχουμε με λικέρ amaretto και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Γαρνίρουμε με έναν μικρό εργολάβο (μπαστουνάκι συγκεκριμένα γιατί είναι όλο αμύγδαλο φιλέ) βουτηγμένο κατά το ήμισυ σε σοκολάτα υγείας. Το μπήγουμε ελαφρώς στην κρέμα.