Εργολάβος
‘Ενα από τα αγαπημένα μου γλυκά είναι ο εργολάβος. Κύριο συστατικό του το αμύγδαλο, αλλιώς λέγεται αμυγδαλωτό. Δίνω μια υπεροχή συνταγή. Επίσης θα δώσω και μια υπεροχή κρέμα που συνοδεύεται από τον εργολάβο.
Υλικά
160 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα και ωμά αν θέλουμε, για περισσότερη ευκολία χρησιμοποιούμε αμύγδαλο φιλέ
300 γρ. αχνή
3 ασπράδια από αυγά μικρού μεγέθους
Είναι βασικό τα αυγά να είναι μικρά γιατί αλλιώς ο εργολάβος θα γίνει νερουλός. Τα 2 ασπράδια να ζυγίζουν γύρω στα 60-70 γρ.
300 γρ. αχνή
3 ασπράδια από αυγά μικρού μεγέθους
Είναι βασικό τα αυγά να είναι μικρά γιατί αλλιώς ο εργολάβος θα γίνει νερουλός. Τα 2 ασπράδια να ζυγίζουν γύρω στα 60-70 γρ.
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι, ή στο μπλέντερ καλύτερα, τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και το ένα ασπράδι και τα χτυπάμε να γίνουν μια μάζα σαν παστά. Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ και το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το εξάρτημα που λέγεται φτερό να αφρατέψει λίγο. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα ασπράδια τμηματικά μέχρι να απορροφηθούν και να γίνει ένα άσπρο αφράτο μείγμα. Με αυτό γεμίζουμε τη σακούλα ζαχ/κης με ίσιο κορνέ και κάνουμε μικρούς δίσκους σε ταψί με λαδόκολλα ή μικρά μπαστουνάκια. Αν κάνουμε δίσκους βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο επάνω, αν κάνουμε μπαστουνάκια ρίχνουμε μπόλικο αμύγδαλο φιλέ.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15'-20'.