Δάχτυλα με αμύγδαλα
Είναι πραγματικά πολύ γευστικά. Είναι η σπεσιαλιτέ μου και για αυτό σας την στέλνω. Ελπίζω να την δοκιμάσετε και να δείτε ότι αξίζει πραγματικά να έχετε μια τέτοια συνταγή στο μενού σας.
Υλικά (20-30 κομμάτια)
λάδι για τηγάνισμα
Για τη ζύμη:
6 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μονό του
λίγο αλάτι
1 ποτήρι λάδι
1 1/4 ποτήρι νερό χλιαρό
Για τη γέμιση:
3 ποτήρια αμύγδαλα πολύ καλά κοπανισμένα
6 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
8-10 κουταλιές ροδόνερο
Για το σιρόπι:
4 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
3-4 ξυλαράκια κανέλας
λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
4 κουταλιές ροδόνερο
Για τη ζύμη:
6 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μονό του
λίγο αλάτι
1 ποτήρι λάδι
1 1/4 ποτήρι νερό χλιαρό
Για τη γέμιση:
3 ποτήρια αμύγδαλα πολύ καλά κοπανισμένα
6 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
8-10 κουταλιές ροδόνερο
Για το σιρόπι:
4 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
3-4 ξυλαράκια κανέλας
λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
4 κουταλιές ροδόνερο
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι, βάζετε την ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τον χυμό λεμονιού σε κατσαρόλα. Ανακατεύετε και μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνετε την θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 5 με 7 λεπτά. Προσθέτετε το ροδόνερο, το βγάζετε από την φωτιά, πετάτε μέσα τα ξυλαράκια της κανέλας και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.Για τη ζύμη τώρα ανακατεύετε το αλάτι με το αλεύρι και προσθέτετε το λάδι με τα δάχτυλα, σας τρίβετε το αλεύρι με το λάδι για να γίνει ψιλά τρίμματα. Ζυμώνετε προσθέτοντας νερό τόσο ώστε να γίνει σταθερή ζύμη. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε για μισή ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την γέμιση. Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με την ζάχαρη και την κανέλα και προσθέτετε ροδόνερο τόσο ώστε να γίνει σταθερό μίγμα. Απλώνετε την ζύμη σε λεπτά κομμάτια περίπου 10 εκατοστά. Αρχίζετε και μοιράζετε την γέμιση πάνω στα κομμάτια της ζύμης που έχετε κόψει. Πιέζετε της άκρες της ζύμης με πιρούνι να ενωθούν. Ζεσταίνετε αρκετό λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε τα δάχτυλα λίγα λίγα κάθε φορά σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να ροδίσουν από όλες της πλευρές. Τα βγάζετε και τα βουτάτε στο σιρόπι για πολύ λίγο. Τα αφήνετε να στραγγίσουν και τα βάζετε σε μια πιατέλα για να τα σερβίρετε.
|