Υλικά (2 μερίδες)
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/4 φλιτζ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2/3 φλιτζ (περίπου 120 γρ) τομάτες λιαστές από λάδι, στραγγισμένες και κομμένες
1/2 φλιτζ ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλιτζ ελιές καλαματιανές ή άλλες μαύρες ελιές από άλμη, ξεσποριασμένες και κομμένες
1/3 φλιτζ φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
500 γρ μέτριο ζυμαρικό κοχύλι
100 γρ ήπιο κατσικίσιο τυρί, κομματιασμένο, συν επί πλέον για να βάλουμε πάνω στο ζυμαρικό
Εκτέλεση
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα μαγειρεύουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι στο λάδι μαζί με αλατοπίπερο κατά τη γεύση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις τομάτες και το ζωμό και σιγοβράζουμε το μίγμα, ώσπου το υγρό να μειωθεί κατά το 1/3 περίπου.2. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ελιές, το μαϊντανό και αλατοπίπερο κατά τη γεύση και διατηρούμε το μίγμα ζεστό.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, φυλάγοντας 1/3 φλιτζ από το νερό του. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος κτυπάμε τα 120 γρ τυριού με το νερό από το ζυμαρικό που φυλάξαμε, μέχρι το τυρί να λιώσει και το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέτουμε το ζυμαρικό και το μίγμα τομάτας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε πάνω στο ζυμαρικό επί πλέον τυρί και σερβίρουμε.