Υλικά (1 φλιτζάνι)
225 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί ή μαλακή φέτα
2 κουταλιές (30 ml) ελαιόλαδο υπερπαρθένο
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1 κουταλάκι θυμάρι ξηρό (προαιρ.)
2 κουταλιές (30 ml) ελαιόλαδο υπερπαρθένο
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοαλεσμένο κατά τη γεύση
1 κουταλάκι θυμάρι ξηρό (προαιρ.)
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και τα επεξεργαζόμαστε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα. Tην μεταφέρουμε σε ένα πήλινο κεσέ. Σερβίρουμε αμέσως ή την παγώνουμε, την επαναφέρουμε όμως σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν την σερβίρουμε. Σερβίρουμε με κριτσίνια, λεπτάς φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή ωμά λαχανικά.
|