Υλικά (6 μερίδες)
4 κουταλιές κόκκινα τσίλι κοπανισμένα
1/2 φλιτζ τομάτες λιαστές στο λάδι ψιλοκομμένες
175 γρ ελιές μαύρες από λάδι, χωρίς κουκούτσια και κομμένες στη μέση
1/2 φλιτζ βασιλικός φρέσκος κομμένος
1/2 φλιτζ μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
2 κουταλιές λάδι από τις τομάτες
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
350 γρ τυρί παρμεζάνα τριμμένο
500 γρ πέννες
Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά, εκτός από το ζυμαρικό και το τυρί, και αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2-3 ώρες, ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις.2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το ανακατεύουμε με τη σάλτσα μέχρι να καλυφθεί καλά και σερβίρουμε.