Υλικά (4 μερίδες)
500 γρ. ταλιατέλες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο
1,5 φλιτζ. (80 γρ) τομάτες λιαστές κομμένες σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
425 γρ. τομάτες από κονσέρβα κομμένες
125 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσια
20 γρ. βασιλικός φρέσκος κομμένος
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη για σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.2. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις λιαστές τομάτες και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 ακόμη λεπτό.
3. Προσθέτουμε τις κομμένες τομάτες, τις ελιές και το βασιλικό στο τηγάνι και βάζουμε πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
4. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο καυτό ζυμαρικό και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε αμέσως ρίχνοντας από πάνω παρμεζάνα.