Υλικά (4)
500 γρ. ζυμαρικό κοχυλάκι
150 γρ. φέτες ζαμπόν ρολό κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
από 1 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι
1/4 φλιτζ. ούζο
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες
75 γρ. κρεμοτύρι σκόρδου
150 γρ. φέτες ζαμπόν ρολό κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
από 1 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι
1/4 φλιτζ. ούζο
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες
75 γρ. κρεμοτύρι σκόρδου
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.2. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι με το αλατοπίπερο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το ούζο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τις νιφάδες και το τυρί σκόρδου και ανακατεύουμε καλά.
3. Αναμιγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.