Υλικά (16 μερίδες)
16 μεγάλου μεγέθους κοχύλια ζυμαρικού
Για τη γέμιση:
250 γρ. τυρί ρικότα,, στραγγισμένο
450 γρ. τόνος από κονσέρβα με άλμη, στραγγισμένος και τριμμένος
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 κουταλιά κάπαρη κομμένη
1 κουταλάκι φρέσκα τσάιβς ψιλοκομμένα
4 κουταλιές τυρί Έμενταλ τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο,
Εκτέλεση
1. Βράζουμε, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό 8 κοχύλια. ζυμαρικού. Τα βάζουμε πλάι-πλάι, όχι το ένα πάνω στο άλλο. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα κοχύλια.2. Για τη γέμιση, βάζουμε τη ρικότα και τον τόνο σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε την κόκκινη πιπεριά, την κάπαρη και τα τσάιβς και 2 κουταλιές τυρί Έμενταλ τριμμένο, μοσχοκάρυδο και μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση.
3. Γεμίζουμε κάθε κοχύλι με το μίγμα ρικότας και το βάζουμε σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο, ρηχό, πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε από πάνω παρμεζάνα και το υπόλοιπο Έμενταλ. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο γκρίλ, ώσπου να λιώσει το τυρί.