Υλικά
1 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
4 φλιτζ. αλεύρι σκληρό
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζ. κακάο
1 φλιτζ. γάλα
2 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
4 φλιτζ. αλεύρι σκληρό
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζ. κακάο
1 φλιτζ. γάλα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ.
3. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
3. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε στο βούτυρο ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας στο μίξερ συνεχώς. Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Κρατάμε 1 φλιτζ. από το μείγμα χωριστά και προσθέτουμε σε αυτό το κακάο, ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά.
4. Ρίχνουμε το μισό άσπρο μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα με το κακάο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό άσπρο μείγμα από πάνω από το κακάο. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο μείγμα και κάνουμε κύκλους ώστε το μείγμα από το κακάο να ανακατευτεί με το άσπρο και να κάνει τα "νερά".
5. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.